,,Zdrowie na talerzu”

  26.09.2019 r. (czwartek) o godzinie 1600 w świetlicy szkolnej odbył się sejmik uczniowski poświęcony promocji zdrowego odżywiania pt ,,Zdrowie na talerzu”.

Co możesz zyskać, spożywając codziennie kilka porcji tych warzyw? Na to pytanie odpowiadaliśmy w trakcie tego  spotkania 

   Sejmik zawsze jest połączony z degustacją zdrowych owocowo-warzywnych potraw wykonanych przez uczniów z zebranych lub kupionych sezonowych owoców i warzyw. Powstało wiele kolorowych i smacznych dań.  Kolejny raz uczniowie popisali się na dużą inwencje kulinarną. W kreatywny sposób podeszli to postawionych zadań i niebanalnie połączyli otrzymane produkty, z tym co mieli w domach.

Mimo to, że karmimy zdrowo, a na stołach przeważają owoce i warzyw, wszystkie dania znikają z talerzy jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.

 

 

Data galerii: 
09-2019